MALTEPE AÇIK CEZA'DA ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER ANILDI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

MALTEPE AÇIK CEZA’DA ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER ANILDI

Bu haber 23 Mart 2022 - 21:07 'de eklendi ve 123 views kez görüntülendi.

Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumunda, Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 Çanakkele şehitlerinin saygı ve rahmetle anıldığı etkinliğe, Cumhuriyet Savcısı İdris Aksoy, Kurum Müdürü Bekir Alanoğlu ve diğer tüm kurum müdürleri, personeller ve hükümlüler katıldı.

Kurum İdare Memuru Pınar Ünalan Öksüz’ün sunumlarıyla gerçekleştirilen etkinlik, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Kurum Vaizi Abdulkadir Budak tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okunmasıyla devam etti.

“ŞEHİTLERİMİZ MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE OLACAKTIR”

Kurum İkinci Müdürü Özkan Dinçer Çanakkale Zaferi ve Vatan Sevgisine vurgu yaptığı selamlama konuşmasında, “İnanç, vatan sevgisi, dayanışma birlik ve beraberlik duygularının, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymadaki üstün başarısını gösteren bir mücadeledir Çanakkale. Anadan, yardan, evlattan geçip vatan diye diye can verenlerin kanı ile yazdığı bir destandır Çanakkale. Milli Şairimizin dediği gibi; Tarihe sığmayan bu kahramanlar, milletimizin gönlünde daima var olacaktır.” diyerek günün anlam ve önemine vurgu yaptı. Ardından Çanakkale Zaferi konulu sinevizyon gösterisine geçildi.

Kurum hükümlülerinin coşkulu şiir dinletisi ile birlikte, kurum personelleri ve hükümlüleri ile birlikte kurulan müzik grubunun ‘Çanakkale Zaferi’ temalı konseri ile etkinlik devam etti. Büyük coşkuya vesile olan konserin ardından,  Cumhuriyet Savcısı İdris Aksoy’ un günün anlam ve önemine vurgu yaptığı ve etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ettiği konuşmasının ardından etkinlik sonlandırıldı.