MAHALLELİ SAĞLIK OCAĞI İSTİYOR - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

MAHALLELİ SAĞLIK OCAĞI İSTİYOR

Bu haber 03 Ekim 2020 - 15:21 'de eklendi ve 371 views kez görüntülendi.

Vatandaş sağlık ocağı istiyor. Abdurrahmangazi mahallesi sakinleri yapımı iki yıl önce tamamlanmış olan sağlık ocağının açılmasını istiyor.

Sancaktepe Abdurrahmangazi Mahallesi ördekli bölgesinde yaklaşık üç yıl önce Sancaktepe Belediyesi tarafından başlanan sağlık ocağı inşaatı yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle binanın ince işçiliğinin tamamlanması için İBB’ye devredildi. İnşaat bittikten sonra Sancaktepe Belediyesine devredilen bina Sancaktepe Belediyesi ve ilçe sağlık arasındaki protokolün uzaması nedeni ile bugüne kadar açılmadı.

İBB’nin ince işçiliğini tamamladığı ve Sağlık ocağı için başlanan ve yaklaşık iki yıl önce tamamlanan bina hakkında Sancaktepe News TV mikrofonlarımıza konuşman mahalleli yaşadıkları mağduriyeti anlattılar. Pandemi sürecin de değinen vatandaşlar iki araç değiştirerek belirlenen sağlık ocaklarına gittiklerini ve çocuklu aileler ve yaşlılar yaşadıkları sıkıntıları anlatırken hepsi yetkililerden Sağlık ocağının açılmasını istediler.

  SESİMİZE KULAK VERİN!

Yaşadıkları sıkıntıları Sancaktepe News TV mikrofonlarına anlatan mahalleli Sağlık Ocağı hakkında yetkilere çağrıda bulunurken seslerine kulak verilmesini istediler.

“Pandemi Nedeniyle Gidemiyoruz”

Yağmur çamurda küçük çocukları ile yaşadığı zorlukları dile getiren mahalle sakini Gülay Tığlı, “İki senedir bina bitmiş bu şekilde duruyor. Biz bir şey olduğunda küçük çocuklarımla yağmur ve kar da olsa Sarıgazi’deki sağlık ocağına gidiyorum. Bizim tek isteğimiz buranın bir an önce açılmasını istiyoruz. Çocuğum ateşleniyor ve ilaç yazdırmak için sıkıntı yaşıyoruz. Pandemi nedeniyle hastaneye de gidemiyoruz bir an önce buranın açılmasını istiyoruz” dedi.

“Eşim Ayrı Ben Ayrı Yere Gidiyoruz”

On km uzaktaki sağlık ocağına gittiğini dile getiren mahalleli Fatih Çalışkan, “burada oturuyorum. sağlık ocağı için on km öteye gidiyoruz. Ben Sarıgazi deki sağlık ocağına gidiyorum. Eşim Samandıra’ya gidiyor. Doktor yok diyerek bizleri uzak yerlere gönderiyorlar. Buranın açılmasını istiyoruz” dedi.

“Mahallemiz Çok Büyük”

Sağlık ocağını kapatıldığını dile getiren Hasan amaca “bu mahallede sağlık ocağı yok. Bir tane vardı kiralık diye kapatıldı. Mahallemiz büyük bir mahalle. Sağlık ocağı ördekli bölgesinde çok uzak bir yere taşındı. Buradan ulaşım zor. Çocuklu aileler iki araçla sağlık ocaklarına gitmek zorunda kalıyor. Vatandaş bu konuda mağdur oluyor. Burası üç sene önce başladı. Sancaktepe Belediyesi bitiremeyince İBB tamamladı. İki yıldır tamamlanmış şekilde bekliyoruz. Buranın bir an önce açılmasını istiyoruz” dedi.

Mahallede Eczacılık yapan esnaflar vatandaşların yaşadığı sıkıntıları ve kendilerinin durumları ile ilgili Sancaktepe News TV mikrofonlarımıza şunları dile getirdi.

“Ulaşımı Zor Bölge”

Her gün konu ile ilgili vatandaşlara açıklama yaptıklarını dile getiren Eczacı Piraye Baydaş, “yaşanan süreçte eczacılar olarak sıkıntılıyız. Bizden çok halk sıkıntılı. Bulunduğumuz yerde ulaşımın zorluğunu yanında sağlık ocağına gitmek için en az iki araç kullanıyor. Vatandaşın tepkilerini dinliyoruz. Bu sağlık ocağının açılması gerektiğini düşünüyorum. İlçemizde kısa zamanda açılan Pandemi hastanesi var. buranın açılmamasını anlayamıyorum” dedi.

“Pandemi de Uzak Yerlere Gidiyorlar”

Tamamlanan binanın çürümeden açılmasını dile getiren Eczacı Ezgi Karavelioğlu, sağlık ocağı temeli atılalı üç yıldan fazla oldu. Tamamlanan inşaat uzun zamandır açılmadı. Bu konuda hastalarımız şikayetçi. Bu mahalle büyük bir mahalle hastaların çoğu uzak yerlere gidiyor. Hastalar her geldiklerinde bizler ne zaman açılacak sorularına cevap veremiyoruz. Tamamlanan binanın çürümeye terk edilmeden açılması gerekiyor. Pandemi ortamında uzak yerlere gitmek vatandaşları çok zorluyor. Sağlık ocağını bir an önce açılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

“Mağduriyet Çok Fazla”

Sağlık ocağı olmadığından vatandaşların yaşadığı sıkıntılara değinen Eczacı Kurtuluş Kumlu, “üç yıldan beri bölge halkına hizmet veriyorum. Süreçte birçok mağduriyete şahit oldum. Yakında sağlık ocağı olmaması nedeniyle birçok hasta sıkıntı çekti ve çekmeye devam ediyor. Bu bölgede yaşlı nüfusu çok olması nedeniyle sağlık hizmetinin kesintisiz sürdürülmesi gerekiyor. Pandemi sürecinde vatandaşın ilk tercihi sağlık ocağı oluyor. Pandemi sürecinde özellikle insanlarımızı hastanelerden uzaklaşması için sağlı ocağının açılması gerekiyor. İnsanların birinci basamak sağlık hizmetinden faydalanması için buranın açılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.