KORORANAVİRÜS Enfeksiyonuna HAZIR MISIN? - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

KORORANAVİRÜS Enfeksiyonuna HAZIR MISIN?

Bu haber 02 Ekim 2020 - 10:47 'de eklendi ve 269 views kez görüntülendi.

KORORANAVİRÜS Enfeksiyonuna HAZIR MISIN?

Her canlı nihayetinde kendine biçilen süreyi tamamlayacaktır. Ölenlere Rahmet okuruz, Hastalara şifa dileriz ancak Hayat devam eder.. Son zamanlarda bir çok kıymetlimizin aramızdan ayrılmasına vesile olan Covid-19 hastalığı tüm hızıyla devam ediyor. Bunun devam etmesinin bir çok sebebi var ancak bence Bu virüs ısrarla görevini tamamlamak istiyor. Ya biz kendimize çeki düzen vereceğiz, sağlığın ne olduğunu, ne kadar önemli olduğunu anlayacağız, tedbirlere riayet edeceğiz, ya da kim bilir belki yarın, belki yarında da yakın bu enfeksiyona maruz kalacağız.

Ben bazı Hekimlerin ve vatandaşların dediği gibi, nasıl olsa hasta olacağız, bir an önce olsun, geçsin diyenlerden değilim. Çünkü bu öyle basit bir soğuk algınlığı gibi gelip gidecek bir hastalık gibi değil. Hiç belirti vermeyebilecek vakalar olduğu gibi, hastaneye yatıran hatta hayata mal olan vakalarımız da var.  Dolayısıyla bize bulaşmasını ne kadar çok geciktirirsek tedavi ve korunma ile ilgili gelişmelere o kadar yaklaşmış oluruz. Yani ya aşısı uygulamaya başlamış olur, ya da ilacı bulunmuş olur. Bu şekilde belki de hayatımızın sonunu bu hastalığa bağlamamış oluruz.

Bir hekim olarak bu Altı ayı geçen süre içerisinde yüzlerce Covid pozitif hasta takibi yaptım. Klinik durumlarından, kullanılan ilaçlardan ve takviye alanlardan ayrı olarak yaşlılar, gençler, hamileler, aktif çalışanlar, sağlık çalışanları vs vakalarla ilgili de ilk zamanlardaki ŞİMDİ NE YAPACAĞIZ modunda değiliz artık. Çok şeyi biliyoruz ama henüz tedavi ve aşı ile ilgili net bir sonuca ulaşamadık.

O halde ne yapacağız, Bünyemizi, bedenimizi bu hastalığa karşı mücadele edebilecek şekilde sağlıklı ve güçlü tutmak için elimizden geleni yapacağız.  Televizyon ekranlarında bağışıklık sistemini güçlendirici diye satılan birçok ürünün ve vitaminin sadece ticari olarak yapıldığını da aklınızın bir köşesinde saklayın. Aylardır ANTİBAKTERİYEL reklamları yaparak, VİRÜSLERE etkili olmayacak olan bir çok dezenfektanın satışını yapanlar herhalde Keçiboynuzu, Bal, pekmez, pastil, çinko, propolis vs. satışını da ihmal etmeyeceklerdi. Ancak birçoğunun anlamsız olduğunu bilin. Düzenli uyuyun, Düzenli beslenin ve kronik bir hastalığınız varsa ilaçlarınızı ihmal etmeyin. Savunma sisteminizle ilgili bir takviye düşünüyorsanız da Doktorunuzla görüşün. Her önünüze geleni almaktan ve kullanmaktan vazgeçin.

Unutmayalım ki, bu enfeksiyona ne kadar geç yakalanırsak, Hayatta kalma şansımız o kadar fazla olabilir. Tedbirleri elden bırakmadan yaşamaya devam diyor ve hepinize sağlıklı, huzurlu bir ömür temenni ediyorum..

Abdullah İnanabdullah.inan@sancaktepenews.com