Sancaktepe News Sancaktepe News Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

KİM HAKLI? ve BORCU SANCAKTEPE’LİYE ÖDETMEYİN!

Bu haber 03 Ağustos 2021 - 21:54 'de eklendi ve 179 views kez görüntülendi.

Gazeteci olarak işsizlik haberi çok sık yapan birisiyim. Ülkemizde işsizlik var. Yalnız işçi arayan firmalarda çok. Bu neden ile Gazetemizin Manşeti Meslek mi, Eğitim mi?” diye sorduk ve yaptığımız çalışma ile nedenlerini ortaya koyduk.

Sancaktepe News Gazetesi neden 19. Sayınını “Meslek mi, Eğitim mi?”  Manşeti ile çıktı. Kendi sosyal medya hesabımdan Paprika Yapı Mobilya Dekorasyon Firmasının yardımcı eleman, kalfa ve Usta arayışını paylaştım. İlanımıza üniversiteli gencin müracaat ettiğini gördüm. Dört yıllık okuduğu bölümde iş bulamadığını ve bir markette daha önce çalıştığını ve yaptığı işin karşılığını alamadığını dile getirerek bu ilana baş vurduğunu söyleyerek yalnız bu işinde yorucu olduğunu düşünerek yanımızdan ayrıldı. Yaşadığım bu durum gazetemizin manşetini belirledi.

Sancaktepe ve Ümraniye sanayi sitelerinde yaptığımız çalışmalarda Mobilya Atölyeleri, Kaporta, boya, motor tamirhaneleri, lastik tamircileri ve Kadosan da kim ile konuştuk ise mesleklerinin yarınlarının yok olmaya yüz tuttuğunu gördük. Sanayilerimiz bu duruma nasıl geldi? sorunun kaynağı nedir? neden önlem alınmıyor? sorun Z kuşağında mı? Ailelerde mi? yoksan eğitim siteminde mi? Diye sorduk aldığımız cevaplar başta eğitim olmak üzere ailelerin çocuklarını elleri kirlenmesini istemedikleri ve son yıllarda dijital mecralardan sağlanan gelirler olmak üzere birçok nedeni olduğu ortaya çıktı.

Hatırlayalım siyasi hayatıma da mal olsa ben 8 yıllık kesintisiz eğitimi çıkaracağım demişti ve çıkardıktan sonra diyenin siyasi hayatı bitmişti. Yaşı müsait olanlar hatırlar o günleri. Ardından 2012 yılında 12 yıllık kesintisiz eğitimin getirmiş olduğu nokta ortada. 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte mesleki ve teknik eğitim ile birlikte çıraklık eğitimi sistemide büyük yara almıştır. Gelinen süreçte özel sektör de bazı şirketlerin slogan olarak dile getirdiği “meslek eğitimi meselesi memleket meselesi” şeklindeki söylemi son 9 yılda gerçekleşmiş olduğunu yapmış olduğumuz çalışmada görmüş olduk.

“BORCU SANCAKTEPE’LİYE ÖDETMEYİN!”

Sancaktepe FK satıldığı günden beri almış olduğu başarısız sonuçlar karma karışık süreçler ilçenin gündeminden düşmüyor. Yüklü miktarda borcu olan kulübü Sancaktepe Belediyesine tekrar verilmesi gündemde. Sayın belediye başkanı Şeyma Hanım geçmiş dönemin borçlarını ödemek için çalışıyor. Şeyma hanım seçildikten sonra yüklü miktarda borcundan dolayı kulübü almak istemedi ve almadı. Sancaktepe FK’yı bu kadar borç içinde bırakanlar anlaşılan kenara çekilmişler ve İddea o ki tekrar başkanı kulübü alması için ikna etme çabaları varmış.

Sancaktepe News Gazetesi olarak bizim tek derdimizin Sancaktepe’nin yarınları olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Kulübün bundan önce yapılmış borçları ile Sancaktepe Belediyesi tekrar alıp o borçları Sancaktepe Halkına ödetmeyin. Sancaktepe FK’nın forsunu, havasını ve şöhretini yaşayanların, yani ben Sancaktepe FK ve Eski adıyla Sancaktepe Belediyesporun unvanlarını kullanalar getirip bu borçları Sancaktepe Halkına ödetmesinler.

Sayın başkan bu borcu üslenip Sançaktepe’lilere ödetmeyin. İlçemizde 6 tane futbol kulübü var. Bu kulüplere desteğiniz ile hem siyasi kariyerinizde güzel anı olur hem Sancaktepe’nin çocuklarını sevindirmiş olursunuz.

Selam ve dua ile…

Halit Soytürkhalit@sancaktepenews.com
Halit Soytürk, Gazeteci Yazar. 1977 Trabzon Araklı Doğumlu. 1992 yılında başladığı meslek hayatına çeşitli Tv ve Haber kanallarında muhabir ve kameraman olarak devam etti. 1994- 1997 Kanal 7 Sakarya Karasu temsilciliği, Yurt Haber Ajansı Sakarya Karasu temsilciliği, Kanal 54 Sakarya Televizyonu, Kanal 60, İlke Tv de çeşitli belgesel ve tanıtım çekimleri yaptı. 2016 yılında Sancaktepe merkezli Cadde News Gazetesi ve 2020 ocak ayında Sancaktepe News Gazetesi’ni kurarak Sancaktepe'nin tek Yazılı Basın Genel Yayın Yönetmeni. Sancaktepe merkezli Sancaktepe News Gazetesi ve İstanbul geneline Cadde News Gazetesi ile yayın hayatına devam ediyor.