Sancaktepe News GÜNDEM Sancaktepe News Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

KAYMAKAM AHMET KARAKAYA, SANCAKTEPEDE İLK ÇELENGİNİ SUNDU

Bu haber 19 Eylül 2021 - 22:07 'de eklendi ve 101 views kez görüntülendi.

Sancaktepe’de 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı. Sancaktepe’de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde çelenk programından sonra Gazi, Şehit Aileleri ve protokole Motto Rastaurantta kahvaltı verildi.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Atatürk Anıtına Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Garnizon Komutanı Piyade Albay Murat Tolga Kapucu, Sancaktepe Belediye Başkan Vekili Ercan Kader, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Muharrem Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Arzu Karaalioğlu, İYİ Parti İlçe Başkan Yardımcısı Dursun Kuruçay, ve 15 Temmuz Derneği İlhami Çil Atatürk anıtına çelenk koyarken Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kamal, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Şükrü Öztürk, Siyasi Parti Temsilcileri, İlçe Birim Müdürleri, Muhtarlar, STK temsilcileri ve Kahraman Gazilerimiz katılırken çelenk koyma programına AK Parti İlçe Başkanı Adil Kandemir’in yine katılmaması dikkatlerden kaçmadı.


Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona erdi. Sancaktepe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından “Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” düsturuyla büyük mücadeleler vermiş; bayrağını, vatanını ve istikbalini canı pahasına korumuş, Gazi ve Şehit Aileleri onuruna Motta Restaurant’ta kahvaltı verdi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan kahvaltı Programı Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, yaptığı selamlama konuşmasında canlarını bu aziz millete adayan tüm gazilerin Gaziler Gününü kutlayan Karakaya; “Bugün gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanının verilişinin 100. Yılını kutluyoruz. Bu vesileyle bugünün gaziler günü olması hepimizin gönlünde ayrı bir yeri var. Şehitlik ve gazilik bizim inancımızda çok önemli yeri vardır. Biz savaşa giderken ölürsek Şehit oluruz kalırsak Gazi diyen bir milletin evladıyız. Bulunduğumuz Anadolu coğrafyasında başka türlü vatan yapılamazdı. Buradan tüm gazilerimize yürekten şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.  


Sancaktepe İlçe Müftüsü Muammer Turan’ın dua etmesinin ardından Kahvaltı ikramı ile program sona erdi. Kaymakam Ahmet Karakaya, Şehit ve Gazi ve ailelerinin masalarını dolaşarak şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti. Program sonrası programda bulunan ilçe başkanları ve protokolle çay içerek ilçe özelini görüşen Kaymakam Ahmet Karakaya YEŞİLAY standını ziyaret ederek Dr. Abdullah İnan’dan Yeşilay hakkında bilgi aldı.