İSTANBUL DA KAR BİLE SİYASİ YAĞIYOR - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

İSTANBUL DA KAR BİLE SİYASİ YAĞIYOR

Bu haber 25 Ocak 2022 - 13:51 'de eklendi ve 178 views kez görüntülendi.

İstanbul da kar bile siyasi yağıyor. Halit Soytürk, nerden çıktı bu söz ve Niçin bu başlığı attım diye sorduğunuzu duyar gibiyim. 2022 yılı başından buyana ülkemizin her noktasından kar haberleri herkesin malumu. Hatırlayalım 19 Ocak günü Şanlıurfa, Gaziantep Karayolu ve Bolu Dağı tünel çıkışında saatlerce mahsur kalan vatandaşlar haberini hepimiz hatırlıyoruz. Şanlıurfa, Gaziantep karayolunda binlerce aracın mahsur kalması sonrası vatandaşların kurtulmasını, kahramanlık haberlerinin yanında Bolu dağında yaklaşık 10 saatin üzerinde mahsur kalanları hepimiz hatırlarız.

Bolu da 10 saat mensur kalanların arasında Sancaktepe muhtarlarımızın içinde bulunduğu araçlarımızda vardı. 24 Ocak akşamı metrolojinin ve tüm kurumların uyarılarına kulak tıkayanların yollar da olması sonrası yaşananlar bana 24 Ocak 2004 tarihini hatırlatıyor.  

2004 Ocak’ta ne olmuştu?

İstanbul’da 24 Ocak 2004 tarihlerinde kar fırtınası Boğaziçi Köprüsü’nün halatını koparmış, evlerin çatısını uçurmuş, elektrik direklerini devirmişti. Bazı ilçeler elektriksiz kalmış, su kesintileri gerçekleşmişti. Yaşanan bu doğa olayından sonra dönemin İBB Başkanı Ali Müfit Gürtuna’nın siyasi hayatı bitmiş bir daha siyasi arena da kendine yer bulamadığını hatırlıyorum.

2022 Ocak ayının başından beri ülkemizin birçok noktasında köy, kasaba ve iller arasında yolların kapanmasının yanında Türkiye’nin atar damarı olan İstanbul – Ankara TEM Otoyolu ve D-100 Devlet Yolu’nun ulaşıma kapatıldığını 10 saat kapandığını ben hatırlamıyorum. İstanbul’a girişler ve Havaalanları dün akşamdan beri kapalı olması ve sayın bakanların kapatılan Havaalanına inmesi İstanbul da yaşanan olayda görüyoruz ki kurumlarımızın Metrolojinin uyarılarına rağmen tedbirlerin yetersiz olduğu ortadadır. Ocak ayında yaşananları kimse başarı olarak anlatmaya çalışmasın çünkü başarının anlamı her şartta ne olursa olsun vatandaşların yollarda mahsur kalmamasına başarı denir.

Yazımızın başlığı “İstanbul da kar bile siyasi yağıyor” 24 Ocak 2004 tarihinde İstanbul da yaşananlar dönemin İBB Başkanı Ali Müfit Gürtuna’nın siyası hayatının bitmesine sebep olmuştu. 2022 Ocak ayı içerisinde yaşananlar acaba uzun yıllar süren bir dönemin kapanmasına ve İstanbul da sadece sosyal medya üzerinden giden bir dönemin kapanmasına mı vesile olacak. Ne diyelim önümüzdeki günlerde yaşanacakları yakından takip ederek göreceğiz.

Unutmayalım tüm siyasiler seçildikleri il, ilçeye hizmet etmek için seçileriler. Bulundukları konumlarda kimse vatandaşa lütuf ettiğini zannetmesin. Konumunuz sizlere vatandaşa hizmet etmek için yetki vermektedir. Vatandaşa hizmet edeni her zaman el üzerinde tutmuştur.

Selam ve Dua İle…

Halit Soytürkhalit@sancaktepenews.com
Halit Soytürk, Gazeteci Yazar. 1977 Trabzon Araklı Doğumlu. 1992 yılında başladığı meslek hayatına çeşitli Tv ve Haber kanallarında muhabir ve kameraman olarak devam etti. 1994- 1997 Kanal 7 Sakarya Karasu temsilciliği, Yurt Haber Ajansı Sakarya Karasu temsilciliği, Kanal 54 Sakarya Televizyonu, Kanal 60, İlke Tv de çeşitli belgesel ve tanıtım çekimleri yaptı. 2016 yılında Sancaktepe merkezli Cadde News Gazetesi ve 2020 ocak ayında Sancaktepe News Gazetesi’ni kurarak Sancaktepe'nin tek Yazılı Basın Genel Yayın Yönetmeni. Sancaktepe merkezli Sancaktepe News Gazetesi ve İstanbul geneline Cadde News Gazetesi ile yayın hayatına devam ediyor.