İSKİ ABONELERİNİ UYARDI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

İSKİ ABONELERİNİ UYARDI

Bu haber 02 Ağustos 2021 - 15:19 'de eklendi ve 83 views kez görüntülendi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), son günlerde kurumun adını kullanarak arıtma cihazı satmak isteyen dolandırıcılara karşı aboneleri uyardı.

İSKİ’den yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı kişilerin telefonla aradıkları vatandaşlara, “Siz değerli İSKİ abonelerine özel su arıtma cihazı” ifadesini kullanarak arıtma cihazı satmaya çalıştığı yönünde ihbarlar alındığı belirtildi.

İSKİ’nin kesinlikle su arıtma cihazı satma çalışması bulunmadığı bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son günlerde bazı kişilerin sabit telefon numaraları üzerinden İstanbulluları aradığı, “Siz değerli İSKİ abonelerine özel su arıtma cihazı” ifadesi ile İdaremizin adını kullanarak arıtma cihazı satmaya çalıştığı yönünde ihbarlar alınmaktadır. İSKİ’nin kesinlikle su arıtma cihazı satma şeklinde bir uygulaması bulunmamaktadır.

Bu durumun yönlendirme ve yanıltma amaçlı olduğu açıktır. Telefon ya da herhangi bir iletişim yoluyla İdaremizin adını kullanarak su arıtma cihazı satan kişilere itibar edilmemelidir.

Öte yandan, İstanbul’da suyun kalitesi, çevrimiçi izleme uygulamalarıyla takip edilmekte, kaynağından musluklara kadar farklı noktalardan periyodik olarak alınan numuneler akredite olan laboratuarlarımızda sürekli test edilmektedir.

Analiz neticeleri, İstanbul’un şehir şebeke suyunun tüm parametrelerde dünya standartlarında ve içilebilir olduğunu göstermektedir.

Şehir şebeke suyuna ait analiz sonuçları, her ay İSKİ internet sitesinden,(www.iski.istanbul/web/tr-TR/su-kalite-raporlari) düzenli olarak yayınlanmaktadır” denildi.