İMAMOĞLU, 2022’YE YETİŞTİRMEK NİYETİNDEYİZ! - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

İMAMOĞLU, 2022’YE YETİŞTİRMEK NİYETİNDEYİZ!

Bu haber 10 Mayıs 2020 - 2:35 'de eklendi ve 110 views kez görüntülendi.

İMAMOĞLU, SANCAKTEPE METROSUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Sancaktepe Şehir Hastanesi İstasyonunda incelemelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Çekmeköy, Sancaktepe Şehir Hastanesi İstasyonu’nu, 2022’ye yetiştirmek niyetindeyiz” dedi.

Mevlut Uysal döneminde 2017’de Çekmeköy,  Sultanbeyli Metro Hattı’nın başlatıp, aynı yıl içinde durdurma kararı alınan metro hattı için Ekrem İmamoğlu yönetimi 2019’un Kasım ayında yeniden başlatmış olduğu metro hattının Sancaktepe Şehir Hastanesi İstasyonundaki çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Şehir Hastanesi İstasyonu da çalışmaları inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Muharrem Aydın, CHP Sancaktepe Belediyesi Meclis Üyeleri, İstanbul Halk Ekmek AŞ Yön Kur Bşk vekili Özgen Nama, İBB İstaç A.Ş. Başkan Danışmanı Alper Yeğin ve çok sayıda İBB üst düzey yönetimi ile birlikte incelemelerde bulundu. Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin’den çalışmalarla ilgili bilgi alan İmamoğlu, Samandıra İstasyonu’nun kazık çakım işlemlerini başlatan butona, “Hadi bismillah. Allah tamamına erdirsin” diyerek bastı.



İMAMOĞLU, 2022’YE YETİŞTİRMEK NİYETİNDEYİZ
Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli Metro Hattı’nın 2017’de ihale edildiğini ve aynı yılın sonunda alınan kararla durdurulduğunu hatırlatan İmamoğlu, “Geçen yıl, 110 milyon Euro’luk bir dış kredi temini yaptık bu hattımıza ve çalışmaları başlattık Kasım ayında. O günden bugüne yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Hemen Sancaktepe Belediyesi’nin oradaki istasyondan bir başlangıç yapmıştık. Oradan başlayan TBM’ler, şu anda yerin altında görevine devam ediyor Çekmeköy istikametine. Buradaki hatla ilgili şöyle bir önemli karar aldık: Kısmi açılışlarla yolumuza devam etmek istiyoruz. Şu an bulunduğumuz yer, Sancaktepe Şehir Hastanesi İstasyonu. Dolayısıyla; Çekmeköy, Sancaktepe Şehir Hastanesi Metrosu’nu, 2022’ye yetiştirmek niyetindeyiz. O yönde çalışmalarımız sürüyor. Aktif bir hat olacağını düşünüyoruz.

İlerleyen yıllarda, 3 diğer Metro hattı ile de kesişen bir özelliği var. Bu yönüyle de önemsiyoruz. Bostancı-Dudullu, Göztepe-Ümraniye ve Marmaray’la kesişen bir hat olma özelliğine sahip olacak. Dolayısıyla mühim bir hat. Hem Sancaktepe hem Çekmeköy için çok kıymetli hem de Şehir Hastanesi için çok kıymetli” dedi. Sancaktepe Şehir Hastanesi İstasyonu için beton dökme işlemlerini başlattıklarını kaydeden İmamoğlu, “Çok yakın zamanda, bir-iki hafta içinde buradaki istasyonun yer teslimi yapılacak. Yoğun bir şekilde de istasyon çalışmaları başlayacak. Başarılar diliyoruz arkadaşlarımıza” diye konuştu.