% Sancaktepe News % Sancaktepe News Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

Hyundai Corporation ve KG Dongbu’dan 10 000 Adet Fidan Bağışı

Bu haber 05 Kasım 2021 - 10:37 'de eklendi ve 178 views kez görüntülendi.

Geçtiğimiz aylarda ülkemizde arka arkaya çıkan orman yangınları sebebiyle hem yurt içi hem de yurt dışından bazı özel kurum ve kuruluşlardan fidan bağış kampanyası başlatıldı. Bu kampanya kapsamında dost ülke Kore Cumhuriyeti’nden binlerce Koreli bu kampanyaya iştirak ettiler.
Ülkemizin önde gelen çevre kuruluşlarından ÇEKUD Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği www.dikiliagacimvar.com internet sayfası üzerinden bu kampanyaya destek veren önemli aracı kuruluşlardan biri idi.
Kamu yararına faaliyet gösteren STK statüsünde olan ÇEKUD katkıları ile birçok fidan bağış kampanyası gerçekleştirildi.
www.dikiliagacimvar.com internet adresi üzerinden birçok uluslararası firma ÇEKUD aracılığı bu kampanyaya iştirak etti.
Bu firmalardan, dost ülke Kore Cumhuriyeti’nin Türkiye’de faaliyet gösteren Hyundai Corporation ve KG Dongbu Steel 10 bin adet fidan bağışı yaparak kampanyaya destek oldular.
ÇEKUD Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda Hyundai Corporation İstanbul Genel Müdürü Sangin HONG faaliyetleri hakkında bilgi vererek orman yangınları nedeniyle yaşanan acıları paylaştıklarını ifade etti.
Bay Hong, Kore – Türkiye Hatıra Ormanları dikim etkinliklerinde bulunmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.
ÇEKUD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müh. Ercan Başaran da yaptıkları bağış için kendilerine teşekkür etti. Başkan Yardımcısı Başaran, Sayın Hong’a fidanların dikim süreciyle ilgili bilgi verdi.
ÇEKUD Yönetim Kurulu adına Genel Sekreter Süleyman COŞAR, Bay Hong’a ve Hyundia Corporation İstanbul Satış Müdürü Sayın Nisa KÜÇÜK’e çevre farkındalığı oluşturan “Dikili Ağacın Olsun” yazılı tişörtler hediye etti.