HALİT SOYTÜRK LİDERİNİ ZİYARET ETTİ - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

HALİT SOYTÜRK LİDERİNİ ZİYARET ETTİ

Bu haber 20 Temmuz 2021 - 20:44 'de eklendi ve 89 views kez görüntülendi.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Halit Soytürk, Milli Görüş Lideri, Türkiye Cumhuriyeti 54. Hükümetin Başbakanı ve Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Kabrini ziyaret etti.

20 Temmuz 1974’deki Kıbrıs Barış Harekâtı ve Kurban Bayramı gibi maneviyatı yüksek iki günün üst üzerine gelmesi sebebiyle daha da bir anlam kazanan ziyaretinde Soytük, dualar eşliğinde Erbakan’ı andı. Ayrıca Soytürk, tüm Türkiye gibi, İslam birliğini esas alarak, vazifesini hakkıyla tamamlayan, yol gösterici, örnek bir isim, ilim ve matematik adamı ve milli görüşün dava adamı olarak son nefesini veren bir lider olarak gördüğünü her fırsatta hatırlatıyor.

Gazete olarak, bundan 47 Yıl önce 20 Temmuz 1974 yılında Kıbrıs’daki zulmü durdurmak için “Ayşe tatile çıksın” parolası ile başlattığı harekât ile Türkiye Cumhuriyeti döneminde tek toprak alınmasına vesile olan Dünya, milli görüşün ve Saadet Partisinin Merhum Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’yı özlemle ve minnetle anıyoruz.

Necmettin Erbakan’sız 10 yıl

29 Ekim 1926’da Sinop’ta dünyaya gelen Necmettin Erbakan, 19 Ocak 2011’de ayağında çıkan damar iltihabı nedeniyle hastanede yoğun bakıma alındı. Kısa bir süre sonra solunum ve kalp yetmezliği sebebiyle uygulanan tüm tedavi ve müdahalelere rağmen kalp, çoklu organ yetmezliği ve solunum yetmezliği nedeniyle 27 Şubat 2011’de yaşam faaliyetlerini yitirerek komaya girmiş, aynı gün saat 11.40’ta ise hayatını kaybetmiştir.