GEBELER DE COVİD-19 AŞISI OLABİLİR - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

GEBELER DE COVİD-19 AŞISI OLABİLİR

Bu haber 25 Ekim 2021 - 15:40 'de eklendi ve 195 views kez görüntülendi.

Ülkemizde son aydır yeni Covid-19 vaka sayılarının ve ölüm oranlarının belirli aralıklarda seyrettiğini gözlemliyoruz.  Özellikle havaların giderek soğumaya başlaması nedeniyle önümüzdeki günlerde,  geçen sene olduğu gibi vakalarda hızlı bir artış endişesi hakim. Salgınla mücadelede kendimizi ve çevremizi korumanın en iyi yolu aşı olmaktan geçiyor. Aşı olan bireyler, Covid-19 ile karşılaşsalar bile, hastalığı daha hafif geçirecekler ve toplumda virüsün yayılma hızının azalması ile birlikte virüs tamamen hayatımızdan çıkıp gidecek.

Ülke olarak genç nüfusa sahibiz. Sancaktepe ilçesi de genç nüfusun yoğun olduğu ve buna bağlı olarak doğumların fazla olduğu bir bölge. Gebelik kadınların vücudundaki bütün metabolizmanın değiştiği ve vücut dirençlerinin düştüğü bir dönem. Bu dönemde virüs ile karşılaşan kadınlarda Covid-19 daha ağır seyredebiliyor. Özellikle gebeliğin erken döneminde hastalanan kadınlar hem kendi hayatlarını hem de bebeklerinin hayatını ciddi olarak tehdit eden bir durumla karşı karşıya kalıyorlar. Maalesef bu durum erken doğum ve annenin solunum makinesine hatta akciğeri destekleyen makineye (ECMO) bağlanması ile istanbul escort sonuçlanabiliyor. 

Sağlık Bakanlığı’nın güncellenen rehberine göre, Covid-19 ile mücadelede hem annenin hem de çocuğun hayatını korumak için gebelerin de aşı olması önerilmekte. Bebeğin ve annenin sağlığını korumak ve hamilelik sürecinin sonunda sağlıklı anne ve çocuğa kavuşmak aşı ile mümkün. Unutmayalım ki Covid-19 aşıdan daha tehlikeli ve öldürücü. Aşı hastalıkla mücadelede elimizdeki tek silah ve bunu kullanmakta gecikmemeliyiz.  

Murat UĞURliveemlak@gmail.com