Sancaktepe News Sancaktepe News Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

GAZİ MERCAN VE ESNAF ARKADAŞLARI ÇEKMEKÖY ESNAF DERNEĞİNE ADAY OLDU

Bu haber 20 Ekim 2021 - 19:30 'de eklendi ve 89 views kez görüntülendi.

ÇESADER Çekmeköy Esnaf ve Sanatkârlar Derneği uzun süren sessizliğini 9.OlağanGenel Kurul haberi ile bozdu. Çekmeköy Esnaf Derneği Kurucu Üyesi 27 yıllık Çekmeköy esnaflarından Gazi Mercan ve arkadaşları yeni dönemde eksiklikleri tamamlayarak yönetime talip oldu.

ÇESADER Başkan Adayı Gazi Mercan adaylığını bir basın toplantısı ile duyurdu. Bölge basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Başkan Adayı Mercan’ın açıklamalarının konu başlıkları şöyle;

Önceliğimiz ahlak ve dürüstlük

Esnaflık müessesesi güven ve ahlak çerçevesinde hizmet verir. Ben ve arkadaşlarım esnaflarımıza halel gelecek gelecek hal ve hareketlere müsaade etmeyecek ve tekrarı konusunda ilgili makamlar ile işbirliği yaparak hem vatandaşı hem de dürüst esnafları korumak için mücadele edeceğiz.

Kuruluş felsefemiz Ahilik kültürüne dönüş

Anadolu esnaflarının binlerce yıllık birikimi olan Ahilik kültürüne bağlı,dürüst ve yardımsever bir dernek olacağız. Esnaflar, müşteriler ve ilgili kamu kurumlarında bu felsefe doğrultusunda çalışacağız.

Şeffaf ve Hesap veren yönetim

Uzun zamandır dernekten haber alamayan esnaf bu konuda dertli. Biz esnaf arkadaşlara gittiğimizde eski yönetimi bize şikayet ediyorlar. Biz de kendilerine kurucusu olduğum ve bu gün başkan adayı olduğum dernekte üye listesini bile vermeyen bir yönetimden bahsediyorsunuz, biz de rahatsızız bu yüzden kongre sonrasında şeffaf ve hesap veren bir yönetim anlayışı getireceğiz.

Pandemi pek çok konuda mazeret ama esnaf derneğinde olmaz.

Yaşamakta olduğumuz pandemide insanların hastalıktan korkması , saklanması normal ancak esnaf derneğinin görevi bu zor günlerde üyelerine en az psikolojik , ya da ekonomik olarak yardımcı olmak ve yol göstermektir. Biz derneğimizi bu zor günlerde yanımızda göremedik.

Oda ve Kooperatif kurulması

5 sene önce geldiklerinde de aynı vaatleri verenler bu gün yine aynı şarkıyı söylüyor. İnanmak inanmamak esnaf arkadaşların takdiridir. Merkezi olmayan ciddiyetten uzak bir şekilde bu konular çözülmez. Biz göreve geldiğimizde ciddi bir komisyon kurarak atağa kalkacağız ve her aşamasında kamuoyunu bilgilendireceğiz.

Çekmeköyün her kesimini kucaklayan aktif bir üye taraması yaparak yeni esnaflarımızı derneğimize kazandırmak niyetindeyiz. İşçi çalıştırmayan, vergi, ceza derdi olmayan, işletmesini ayakta tutmak için dertlenmeyen kimse derneğe yönetici olmamalı. Bizim yönetim kurulumuz Çekmeköyün gerçek esnaflarından oluşacak.

Bu duygu ve düşünceler ile Çekmeköyün kahrını çeken basın mensuplarına ve değerliesnaf dostlarımıza hayırlı işler diliyor, desteklerini bekliyorum.