Sancaktepe News - Sancaktepe News Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

DOÇ. DR. ALPASLAN TANOĞLU, GAZETECİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Bu haber 18 Kasım 2021 - 15:58 'de eklendi ve 324 views kez görüntülendi.

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim olarak atanan Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu, Sancaktepe ve Çekmeköy ilçelerinde faaliyet gösteren gazeteciler ile bir araya geldi. 

Sancaktepe News Gazetesi ofisinden Sancaktepe ve Çekmeköy özelinde yayın yapan gazeteciler ile bir araya gelen Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi ve Çekmeköy Devlet Hastanesi Başhekimi olarak atanan Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu gazetecileri ziyaret etti.

Başhekim Dr. Alpaslan Tanoğlu’nun ziyaretinde Cadde ve Sancaktepe News Gazetesi Genel Müdürü Halit Soytürk, Etraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zafer Yılmaz, Sancaktepeses.com Genel Yayın Yönetmeni Teyfik Erk, Flas Haber İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Yıldız, İBB Haber İmtiyaz Sahibi Gökhan İzgi ve Bizim Bölge Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ümit Şener’in katıldığı ziyarette hastaneler ile bilgi verirken pandemi döneminde yapılan çalışmalar hakkında Sancaktepe News TV mikrofonlarına değerlendirmede bulundu.

Sancaktepe News TV mikrofonlarına konuşan Başhekim Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu, “Tabii malumunuz üzere hala bir plato çizen bir rakamlarla karşı karşıya. Yaklaşık 25,000 bandında olan bir hasta sayımız var. Özellikle Doktor Feriha Öz Acil Durum Hastanesi de bizim görev alanımız olduğu için pandemiyle ilgili rahatsızlığı olan kovid 19 enfeksiyonu geçiren hastalarımıza hizmet vermeye devam etmekteyiz.  Bir yandan normal sağlık hizmetimizi vermeye çalışırken bir yandan da pandemi hizmetini ağırlıklı olarak devam ettiren bir sağlık kuruluşuyuz. Onun için hekimlerimize sağlık çalışanlarımıza düşen çok önemli görevler var. ,

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ KORUMAMIZ GEREK

Başhekim Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu, “pandeminin başından beri mümkün olduğu kadar bilgilendirme toplantıları yapılarak kamu spotları oluşturulmuş durumda. Medya aracılığı ile çok güzel bir süreç var. Maskeye mesafeye temizliğe dikkat ettiğimiz sürece sağlıkla ilgili sorun yaşayan insanlarımızın sayısı da azalacaktır. Yani koruyucu sistemlerde korunmak ve kendimizi zinde tutmak için hayat tarzımızı düzenlememiz gerekiyor. Beslenmemize dikkat etmemiz lazım. Kendimizi hastalıklardan koruyacak şekilde ve bizim koruyucumuz olan bağışıklık sitemimizi korumamız gerekiyor.

AŞI OLMAMAK DEMEK!

Aşı olmamak demek aslında eşittir büyük oranda hastalığı ağır geçirmek ve kovid 19 enfeksiyonundan  dolayı büyük sıkıntılara girmek hatta bu hastalıktan dolayı büyük tehlikelerle karşı karşıya kalmak demektir.  Bizim de bütün ricamız, önerimiz aşı olunması yönündedir.  Önerilen şekilde aşılanmalarının yapılması gerekmekte şu an en büyük silahımız aşılanma onun için de tedbirlere riayet etmeli ve sağlığımıza dikkat ettiğimiz gibi aynı şekilde aşılanma takvimimize de uymamız gerekiyor. Önemli önerimiz ve ricamız budur. ‘’

PANDEMİNİN BİTMESİ BİZİM ELİMİZDE

Başhekim Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu, “pandeminin bitmesi aslında hepimizin elinde. Hep birlikte omuz omuza verip bu pandemi’den ve pandemiden kaynaklı oluşan sıkıntılardan korunmak ve kurtulmak için uğraşmamız gerekiyor. Ama öncelikli olarak başta bakanımız tarafından ve bütün sağlık çalışanlarının bu konuda çalışma yapan bilim adamlarının önerileri konusunda onların tavsiyeleriyle beraber uyumlu bir şekilde hareket edilirse biz bu pandeminin sıkıntısız olarak daha çabuk atlatacağımıza inanıyoruz. Hepimizin el ele dikkat etmesi olacak bir hadise” ifadelerini kullandı  

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu, gazetecilere yaptığı ziyaret fotoğraf çekimi ve röportajla son buldu.