Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

DOÇ. DR. ALPASLAN TANOĞLU; “DR. FERİHA ÖZ HASTANEMİZDE 11 TANE İLAVE POLİKLİNİK AÇTIK

Bu haber 22 Nisan 2022 - 2:41 'de eklendi ve 439 views kez görüntülendi.

Pandemi sonrası hazırlıklarına devam eden Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Hastanesi ve Feriha Öz Acil Durum Hastanesinin son durumlarını Başhekim Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu gazetemize değerlendirdi.

Anadolu yakasının en büyük pandemi merkezi olan Dr. Feriha Öz Hastanemizin açıldığı günden beri en sakin günlerini yaşadığını dile getiren Sancaktepe Şehit Prof. Dr. ilhan Varank Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu, “Covid görevinden çıktığımız için Dr. Feriha Öz Hastanemizde 11 tane ilave poliklinikler açtık. Hastanemiz yurt dışından gelen hastalara hizmet vererek sağlık turizmini canlandırması için çalışıyoruz. Bundan sonrası içinde mümkün olduğunca Covid öncesi sağlık hizmetini vermeye çalışarak vatandaşlarımızın hizmetinde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

Pandemi tedbirlerinin son dönemlerinin yaşandığı bu günlerde Gazetemiz Genel Müdürü Halit Soytürk, Sancaktepe Şehit Prof. Dr. ilhan Varank Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu’na pandemi döneminde Sancaktepe Şehit Prof. Dr. ilhan Varank Eğitim Araştırma Hastanesi, Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesinde yapılan çalışmaları ve pandemi sonrası için yapılan çalışmalar nelerdir sorusuna başhekim Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu şöyle cevap verdi.

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. ilhan Varank Eğitim Araştırma Hastanesine bağlı iki hastane olduğunu dile getiren Sancaktepe Şehit Prof. Dr. ilhan Varank Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu, “Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi ve Çekmeköy ek binamız ile beraber Anadolu yakasının en büyük sağlık merkeziyiz. Anadolu yakasının en büyük pandemi merkezi olan Dr. Feriha Öz Hastanemizin açıldığı günden beri en sakin günlerini yaşıyor. Hastanemiz açıldığı günden bu yana hasta sayımız en düşük seviyesinde. Şu an için servislerimizde 58 civarında hastamız var. Yoğun bakımlarda yirmili rakamlara düştük ve inşallah bütün umudumuz, temennimiz ve gayretimiz aynı şekilde devam etmesi ile birlikte en kısa zamanda Covid görevinden çıkacağız” dedi.

DOÇ. DR. ALPASLAN TANOĞLU; “DR. FERİHA ÖZ HASTANEMİZDE 11 TANE İLAVE POLİKLİNİKLER AÇTIK”

Normale dönme çakıştıklarını hızlandırdıklarını dile getiren Başhekim Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu, “Dr. Feriha Öz Hastanemizde 11 tane ilave poliklinikler açtık. İç hastalıkları, göğüs hastalıkları, hatta genel cerrahi polikliniği ve karma cerrahi kliniği açtık. Daha önceden Covid döneminde büyük rol oynayan göğüs hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları servislerimiz vardı. O servislerin yatak kapasitesini genişletmiş durumdayız. İlave açıdan polikliniklerin yanında servis hizmetimizi genişletmiş durumdayız. Aktif bir şekilde artık ameliyathaneleri kullanıyoruz. Anjiyografi cihazınızı aktif bir şekilde kullanmaya başladık. Hastanemiz tam bir sağlık merkez şeklinde inşa edilmiş bir hastane” dedi.

BAŞHEKİM TANOĞLU; “HEMŞEHRİLERİMİZE VE TÜM TÜRKİYE’YE HİZMET VERMEK”

Feriha Öz Hastanesi ve Sancaktepe İlhan Varank hastanesinde poliklinik sayılarını artırarak hastalara daha hızlı bir şekilde muayene olabilmeleri için çalıştıklarını dile getiren Başhekim Tanoğlu, “hastalarımın hızlı bir şekilde şifaya kavuşması için önceliğimizi almış ve bu adımları atarak hayata geçirmiş durumdayız. Mümkün olduğu kadar Covid dışı servislerin yatak kapasitelerini artırarak. Aynı zamanda Dr. Feriha Öz hastanemizde Covid dışı ve birçok alanda hizmet veren bir sağlık merkezi olarak halkımızın hizmetine sunmak için çalışmalarımıza başladık. Bütün amacımız hemşehrilerimize ve tüm Türkiye’den gelecek hastalara hizmet vermek” dedi.

HASTANEMİZ YURT DIŞINDAN GELEN HASTALARA HİZMET VEREREK SAĞLIK TURİZMİNİ CANLANDIRACAK

Yabancı uyruklu hastalara da Covid döneminde hizmet verdiklerini dikle getiren Başhekim Alpaslan Tanoğlu, “Feriha Öz Hastanemiz Covid döneminde ön plana çıkan hastane. Bundan sonra Sağlık turizmi merkezi haline gelmesi hemşehrilerimize İstanbullulara ve Türkiye’mize hizmet verecek. Hastanemiz yurt dışından gelen hastalara hizmet vererek sağlık turizmini canlandıracak şekilde çalışarak tedbirlerimizi almaktayız. Muhtemelen bilim kurulumuzun toplantısından müjdeli haberler çıkacağını düşünüyoruz. Bundan sonra mümkün olduğu kadar. Covid zamanında aldığımız tedbirleri tamamen hastalığın bittiği ilan edilene kadar bilimsel çerçevede ve öneriler şeklinde ortaya konana kadar yine tedbiri elden bırakmamak” dedi.

TANOĞLU; MESAFE, HİJYEN VE TEMİZLİK TEDBİRLERİMİZ DEVAM EDECEK

Bundan sonrası için de özellikle kronik hastalıkları olanlar, kanser, akciğer, kalp, böbrek, karaciğer hastalığı gibi hastalarımız büyük ihtimalle aşılama konusunda belli programlara devam edecekler. Pandeminin başından itibaren tavsiye ettiğimiz mesafe, hijyen, temizlikle ilgili kurallarına riayet ederek hayatımızı sürdürmeye devam edip, muhtemelen artık yavaş yavaş pandemi öncesi normale doğru da adım atmaya başlayacağız. Bundan sonrası içinde mümkün olduğunca Covid öncesi vermeye çalıştığımız sağlık hizmetini vermeye çalışarak vatandaşlarımızın hizmetinde bulunacağız” ifadelerini kullandı.