DİYETTE YAPILAN 5 HATA - Sancaktepe News Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

DİYETTE YAPILAN 5 HATA

Bu haber 08 Ekim 2021 - 13:21 'de eklendi ve 362 views kez görüntülendi.

Diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum, ne denediysem olmuyor gibi yakınmalar ile çokça karşılaşabiliyoruz.

Kilo verememe nedeni diyette yapılan hatalardan kaynaklı olma ihtimali yüksek.

Peki diyet yaparken nelere dikkat etmeliyiz? İşte diyette yapılan 5 önemli hata…

1.Uzun Süre Uygulanan Detoks Programları

Bilinçsizce uzun süre detoks programları uygularsanız yağdan değil kastan kilo kaybedersiniz. Ayrıca baş ağrısı, ellerde titreme, konsantrasyon eksikliği, yorgunluk, kalp ritim bozukluğu, tansiyon düzensizliği gibi ciddi problemler de ortaya çıkabilir.

Bu yüzden detoks programları direnç kilo, vücutta ödem artışı, tatil dönüşü alınan kilolar gibi belirli durumlarda ve belirli dönemlerde uygulamalıdır.

2.Sürekli Farklı Diyetler Denemek

Aralıklı oruç diyeti, ketojenik diyet gibi birçok diyet yaygın. Bu diyetler bilinçsizce yapıldığında metabolizmanın yavaşlamasına ve verilen kiloların çok çabuk geri alımına neden olacaktır.

Bu yüzden vücudunuzu tanımadan farklı diyet programları uygulamayın.

3. Aç Kalmak

Az yersem daha çok kilo veririm düşüncesinden dolayı kişi kendini aç bırakıyor. Uzun süre açlığa dayanamadığı için daha fazla yemek yeme problemi yaşıyor ve bunun sonucunda kilo alıyor.

Diyet yapmak aç kalmak demek değildir. Diyetimizin sürdürülebilir olması için aç kalmamaya özen gösterelim.

4. Suyun Önemini Hafife Almak

Su oksijenden sonra insan vücudu için en önemli bileşendir.  Vücudumuzun %50-70’i sudan oluşmaktadır. Metabolik faaliyetlerin devam etmesi için suya ihtiyacımız vardır.

Suyun diyette sağladığı faydalar saymakla bitmez. Su, yağ yakımını sağlar ve ödem atmaya yardımcı olur. Ayrıca tokluk hissi verir. Günde en az 2.5- 3 litre su içmeyi ihmal etmeyelim. Eğer su içmekte zorlanıyorsanız suyunuza tarçın, limon ya da elma dilimleri ekleyerek tüketebilirsiniz.

5. Egzersiz Yapmamak

Sağlıklı bir beden için egzersiz şart. Kemik eklem ve kas sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Kandaki iyi kolesterolü arttırır, kalp damar sağlığını korur.

Diyet sürecinde egzersizin önemi çok daha fazladır. Egzersiz sayesinde yağdan kilo kaybedip kas kütlesinde artış sağlanır.

Bu yüzden diyet sürecini spor ile destekleyerek devam ettirelim.

Buse Türkyılmazdyt.buseturkyilmaz@gmail.com