ÇÜNKÜ BİZ HEP BİRLİKTE SANCAKTEPELİYİZ… - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

ÇÜNKÜ BİZ HEP BİRLİKTE SANCAKTEPELİYİZ…

Bu haber 01 Eylül 2021 - 11:44 'de eklendi ve 283 views kez görüntülendi.

Cadde ve Sancaktepe News Gazetesi olarak yeni yayın dönemi için hazırlıklarımız devam ediyor. Başta haftalık Sancaktepe Gündem ve Spor canlı yayınlarımız ile Sancaktepe içerisinde yaşanan olumsuzluklar ve güzelliklerini yansıtacağımız programlar ile bizleri takip edenlerle beraber olacağız.

Yeni yayın döneminde gazetemizde köşe yazısı yazacaklar Doç. Dr. Murat Uğur, Dr. Abdullah İnan, Arşivci Tarihçi Savaş Songur, Bünyamin Demir, Muharrem Yalçın, Fatih Kahrimanoğlu, Spor İsmail Aras ve Sancaktepe’li gençler.

Evet gençler diyoruz. Gazetemizin yeni yayın döneminde almış olduğu karar ile Sancaktepe de okuma yazmayı seven gençlerimize yer ayırmaya karar verdik. İlerleyen günlerde yapacağımız çalışma ile başta ilçe Milli Eğitim müdürlüğümüzden ilçedeki, okullardan yazarlık ve makale yazabilecek gençler konusunda isteklerimiz olacak. Sadece Milli Eğitimden değil ilçemizde bulunan gençler üzerine çalışmaları olan STK’larımız ile irtibata geçip çalışma kapsamını genişleteceğiz.

Bunları niçin yapıyoruz…

 Çünkü bizim Sancaktepe’ye sözümüz var…

Sancaktepe bizim derdimiz, Sancaktepe dermanımız. Kimimiz bu ilçede doğdu, bu ilçede var oldu, bu ilçeyle yaşayanlarız. Kalbi Sancaktepe’nin sokaklarında atan, karnı Sancaktepe’nin evlerinde doyanlarız. Biz Mehmet’iz Biz Fatma’yız Biz İbrahim’iz Biz Can’ız. Biz Samandıra, Yenidoğan, Sarıgazi, Sancaktepeliyiz…

Genciz, büyüğüz, anneyiz, babayız… işçiyiz, memuruz, mahalledeki esnafız. Biz bu şehre, Sancaktepe’ye sevdalı olanlarız. Nereden gelmiş olursak olalım, biz Sancaktepeliyiz!

Biz kentimizi, kendimiz gibi seviyoruz. Bu yüzden Sancaktepe’nin her alanda olumlu yönde konuşulması gerektiğini düşünüyoruz! Bu yüzden Sancaktepe’nin her yönü ile öncü olmasını istiyoruz. İlçemizin evrensel bir vizyona derin bir hamleye ihtiyacı olduğunu görüyoruz.

Gençleri geleceğe güvenle bakan bir ilçe hayal ediyoruz. Mahalle kültürünün yeniden yeşerdiği, komşuların elele verdiği bir Sancaktepe düşlüyoruz. Sporcu fabrikası olmuş bir ilçenin, küllerinden doğuşunu hasretle bekliyoruz!

Esnafı, isçisi, öğrencisi, yöneticileri, ev hanımı ile mutlu sokakların özlemiyle çıktığımız yolda yürüyoruz. Biz insanımıza inanıyoruz! Bu inanç bizi ayakta tutuyor. Bu sevda bizi ayakta tutuyor.

465 bin Sancaktepelinin yüreklerinin sıcaklığı bizi ayakta tutuyor. Bu yüzden, bir sevda ile yollardayız. Sancaktepe artık başkalarının şarkısını dinlemek zorunda değil. Biz artık Sancaktepe’nin şarkısını söylemek istiyoruz.

Hani Kayahan “Bizimkisi bir Aşk hikayesi” diyor ya… Bizde bütün Sancaktepe’ye sesleniyoruz. Bizimkisi bir aşk hikayesi’ ve ‘aşk laftan anlamaz ki’ Cadde ve Sancaktepe News Gazetesi ekibi olarak buradan tekrar hatırlatıyoruz Sancaktepe’nin yarınları için kim bir adım atarsa yanındayız. Yok Sancaktepe’ye hiçbir menfaati olmayanı umursamayız.  Çünkü biz hep birlikte Sancaktepeliyiz…

Selam ve Dua ile…

Halit Soytürkhalit@sancaktepenews.com
Halit Soytürk, Gazeteci Yazar. 1977 Trabzon Araklı Doğumlu. 1992 yılında başladığı meslek hayatına çeşitli Tv ve Haber kanallarında muhabir ve kameraman olarak devam etti. 1994- 1997 Kanal 7 Sakarya Karasu temsilciliği, Yurt Haber Ajansı Sakarya Karasu temsilciliği, Kanal 54 Sakarya Televizyonu, Kanal 60, İlke Tv de çeşitli belgesel ve tanıtım çekimleri yaptı. 2016 yılında Sancaktepe merkezli Cadde News Gazetesi ve 2020 ocak ayında Sancaktepe News Gazetesi’ni kurarak Sancaktepe'nin tek Yazılı Basın Genel Yayın Yönetmeni. Sancaktepe merkezli Sancaktepe News Gazetesi ve İstanbul geneline Cadde News Gazetesi ile yayın hayatına devam ediyor.