CHP BUNU DA YAPTI!... - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

CHP BUNU DA YAPTI!…

Bu haber 26 Mart 2020 - 12:11 'de eklendi ve 96 views kez görüntülendi.

CHP BUNU DA YAPTI!…

Yine terörist İsrail’in Filistin’e uyguladığı zülüm gündemde. Milli Görüş, Saadet Partisi 30 Temmuz 2017 ve 9 Şubat 2020 de Yenikapı Meydanında Büyük Kudüs Mitingi yaptı.  

Alnı secdede Kadir Topbaşın yaptıkları

Tarih 30 Temmuz 2017 Pazar. İstanbul da iktidarda AK Partili Belediye Başkanı Kadir Topbaş var. Mitinge gelen araçlara otopark sorunu çıkartan İspark, meydan da bulunan Caminin kapıları kapalı, tuvaletler ücretli ve sular akmıyor. Miting Meydanına girişlerde gelenlere emniyetin davranışları, vatandaşın çantasında pasta börek ve suyu dahi içeriye sokulmaması, alanda simitçiye dahi müsaade edilmemesi, protokole yapılan uygulama, AK Partili Belediyelerin adeta Kudüs mitinglerinin afişlerini kestirme yarışı,  toplu ulaşım araçlarının kısıtlanmasını uygulayan Mikrofonu eline aldıkları zaman Kudüs sevdasından övünenler ve alnı secdede günde kırk sefer Fatiha okuyan Kadir Topbaşın Kudüs Mitinginde yaptığı uygulama tarihe geçmişti. Son yapılan Kudüs mitingi için Beykoz Belediye Zabıta ekiplerinin miting pankartlarını toplatması da cabası olmuştur.

Niçin Yazımın başlığı “CHP Bunu da Yaptı!”

9 Şubat 2020 Pazar günü yine Saadet Partisi Yenikapı da Kudüs Mitingi düzenledi. İstanbul da iktidarda birilerinin “Gavur diye itham ettiği CHP var”. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Pazar günü miting te yaptıklarına bakalım.

Otobüsleri alana giriş de yön tarif eden İspark görevlileri karşılıyor. Alan da bulunan Cami açık. Tuvaletler açık ve ücretsiz suları da akıyor. Miting alanının hazır tutulan İBB Ambulans ve diğer desteklerinin yanında CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçtaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcılarından birçok ismin alanda bulunması Sayın Ekrem İmamoğlu konuşmasında dikkatimi çeken Kudüs Filistin’in başkentidir ibaresi bu konuyu şöyle özetlersek Kudüs tekdir. Doğusu batısı yoktur. Kudüs Filistin’in.  Sayın Kılıçtaroğlu ve İmamoğlu’nun da bu şekilde ifade etmesi benim açımdan önemli. Evet iki farklı zaman da iki miting ten bahsettim birinde anlı secdede yönetici birinde birilerinin gavur diye ötekileştirdiği CHP yönetimi. Ben şimdi soruyorum siz hangi yapılanı olumlu görüyorsunuz?

Tüm bu yaşananlardan sonra Merhum Milli Görüş Lideri Pof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamın sözleri kulaklarımda çınlıyor. Konuşmalarında sık sık “Allah Nurunu Tamamlayacaktır” derdi.

Kudüs için Pazar günü İstanbul, Sakarya ve Diyarbakır da tek yürek olan milyonlara teşekkür ediyorum. Çünkü Kudüs’ün özgürlüğü Başta İstanbul ve Diyarbakır’ın özgür kalması demektir. Mevla’m bu topraklarda bir daha esaret göstermesin… 

Selam ve dua ile…

Halit Soytürkhalit@sancaktepenews.com
Halit Soytürk, Gazeteci Yazar. 1977 Trabzon Araklı Doğumlu. 1992 yılında başladığı meslek hayatına çeşitli Tv ve Haber kanallarında muhabir ve kameraman olarak devam etti. 1994- 1997 Kanal 7 Sakarya Karasu temsilciliği, Yurt Haber Ajansı Sakarya Karasu temsilciliği, Kanal 54 Sakarya Televizyonu, Kanal 60, İlke Tv de çeşitli belgesel ve tanıtım çekimleri yaptı. 2016 yılında Sancaktepe merkezli Cadde News Gazetesi ve 2020 ocak ayında Sancaktepe News Gazetesi’ni kurarak Sancaktepe'nin tek Yazılı Basın Genel Yayın Yönetmeni. Sancaktepe merkezli Sancaktepe News Gazetesi ve İstanbul geneline Cadde News Gazetesi ile yayın hayatına devam ediyor.