Sancaktepe News GÜNDEM Sancaktepe News %Sancaktepe News

SON DAKİKA

ÇAKIROĞLU; KURBAN BAYRAMI TÜRK VE İSLAM DÜNYASINA HUZUR GETİRSİN

Bu haber 18 Temmuz 2021 - 21:53 'de eklendi ve 88 views kez görüntülendi.

Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu Kurban Bayramı vesilesiyle tüm Türkiye’nin bayramını tebrik etti.

Kaymakam Çakıroğlu, “Mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyor; Bayramın Aziz milletimize, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimize, Türk – İslam Dünyasına ve bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyorum. Rabbimden, kendisine sunulan tüm kurbanları makbul buyurmasını; kurbanları, hem zat-ı Celal’ine, hem de birbirimize yakınlaşmamız için bir vesile, bir vasıta kılmasını niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

Kurban Bayramının Manevi yönünün altını çizerek İslam âlemi için önemini bir kez daha belirten Çakıroğlu, “Bayramlar, milli ve manevi duyguların pekişmesine, hoşgörü ve yardımlaşma ruhunun güçlenmesine vesile olan; birlik ve beraberliğimizi perçinlediğimiz, kardeşlik iklimini derinden teneffüs ettiğimiz müstesna ve muazzez günlerdir. Bayramlar tıpkı bayrak gibi bağımsızlığın simgesi, birlik ve beraberliğin manevi güvencesidir. Allah’a yakınlaşma, rızasını elde etme vesilesi, Rabbine kayıtsız-şartsız teslimiyet sembolü olan kurban ibadeti, kimi âlimlere göre sünnet, kimilerine göre vaciptir. Dinen şartları elverenler için kurban ibadetinin yerine getirilmesi, dünyanın her yerinde Müslümanlığın bir işaretidir, bir ifadesidir.” dedi.

Sancaktepe Kaymakamı Çakıroğlu mesajını şu sözlerle noktaladı. “Kurban Bayramının tüm gönüllere, Türk ve İslam dünyasına huzur, saadet ve selamet getirmesi temenni ediyorum. Başta şehit ailelerimiz ve kahraman gazilerimiz olmak üzere; Türk ve İslâm âleminin Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor; sağlık ve mutluluk dolu nice Bayramlar diliyorum.”