BAŞHEKİM YİTİT'DEN "YERLİ AŞI OLUN" ÇAĞRISI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

BAŞHEKİM YİTİT’DEN “YERLİ AŞI OLUN” ÇAĞRISI

Bu haber 17 Ağustos 2021 - 22:42 'de eklendi ve 136 views kez görüntülendi.

Feriha Öz Acil Durum Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, korona virüse karşı geliştirilen yerli aşı Turkovac ‘ın vatandaşlara uygulanmaya başlandığını açıkladı. Ve Vatandaşlara gönüllülük çağrısı yaptı.

Erciyes Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı iş birliğiyle geliştirilen “TURKOVAC” faz 3 çalışması kapsamında gönüllülere uygulanmaya başlandığını belirten Başhekim Yiyit, “Bu kapsamda gönüllü olarak Feriha Öz Acil Durum Hastanemizde gönüllülere aşı yapmaya başladık. Ramazan bey ve Mustafa Bey ilk gönüllülerimiz oldu. 18–60 yaş arası Covid geçirmemiş 2 doz Sinovac aşısı olmuş olanları, 3. doz aşısını olmaya ve de yerli aşımıza destek olmaya bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yiyit,  “İçinde bulunulan olumsuz koşullardan çıkabilmek için aşılama oranlarının yukarı çekilmesi gerektiğini vurgulayan Karaaslan, “Bu da yerli ve milli bir aşımız. Daha önceki çalışmalar oldukça etkin olduğunu gösteriyor. Gönüllü olan bütün vatandaşlarımızın merkezlerimize başvurmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

BAŞVURU İÇİN; Aşı, faz 3 çalışmaları kapsamında e-Nabız üzerinden randevu alan ve gönüllülük şartlarını taşıyan vatandaşlara uygulanıyor.  Başvurular: Feriha Öz Acil Durum Hastanesi Aşı Birim Sorumlu Hemşiresine bizzat ya da 0216 606 50 01 numaralı telefona yapılabilir.