BAKAN ZİYA SELÇUK SANCAKTEPE'DE SAHAYA İNDİ - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

BAKAN ZİYA SELÇUK SANCAKTEPE’DE SAHAYA İNDİ

Bu haber 10 Temmuz 2021 - 9:26 'de eklendi ve 113 views kez görüntülendi.

“Telafide Ben De Varım” programının startını veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sancaktepe’de sahaya inerek öğrencilerle bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  Sancaktepe’de İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş ile birlikte öğrencilerle telafi eğitimine katıldı.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Bakan Selçuk, çocuklarla su savaşı oyunu oynarken neşeli görüntüler ortaya çıktı.  Sonrasında İlçe’deki öğrencilerle İstanbul boğazını vapur ile gezdiler. Çocukların yapılan etkinliklerin birçoğuna kendisinin de katılmasını istediğini dile getiren Selçuk, “Katıldım, hatta ilkokul birinci sınıf öğrencileriyle su savaşı yaptık. Çok da adil olmadı çünkü hepsi aynı anda bana su sıktı. Gerçekten eğlenceli bir süreç devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Selçuk, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Özbaş’a İlçede yaptığı katkılar ve farkındalık eğitimleri için ayrıca teşekkür etti.

ÇOK KAPSAMLI BİR PROGRAM; “TELEFİDE BEN DE VARIM”

Sancakpete de “Telafide Ben de Varım” programının tüm Türkiye’de devam ettiğini belirten Bakan Selçuk, “Türkiye’de yaklaşık 8 milyon öğrenci, 22 bin okulumuzda. Bunun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve diğer bakanlıklarımızın mekânları, atölyeleri, kütüphaneleri, müzeleri dâhil olmak üzere her yerde faaliyetlerimiz var ve çok hızlanarak devam ediyor, katılım artıyor. 300 bin civarında öğretmenimiz de katılıyor buna. Öğretmenlerimiz hem öğretmen olarak katılıyor hem de kendileri de ‘Telafide Ben de Varım’ etkinliklerini yapıyorlar. Halk oyunları oynuyorlar, enstrüman çalışması yapıyorlar, paintball oynuyorlar, kendi aralarında eğleniyorlar, doğa yürüyüşü yapıyorlar.” Şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan “Telafide Ben De Varım” programı hakkında bilgiler geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Öğrencilerin yanı sıra öğretmen ve velilerin de katılabileceği belirtilmişti.