BAĞLAMANIN SULTANIN DAN CEM TV DE TÜRKÜ GECESİ -Sancaktepe News

SON DAKİKA

BAĞLAMANIN SULTANIN DAN CEM TV DE TÜRKÜ GECESİ

Bu haber 09 Mayıs 2020 - 0:39 'de eklendi ve 424 views kez görüntülendi.

BAĞLAMANIN SULTANIN DAN CEM TV DE TÜRKÜ GECESİ

Bağlamanın Sultanı Öykü Ülkü Cem TV’de söylediği Türküler ile kendine hayran bıraktı.

Sazı ve sesi ile Sancaktepe’de gençlere örnek olmaya devam eden Öykü Ülkü, Türk Halk Müziğinin Üstatlarından olan Metin Karataş’ın Cem TV’de hazırlayıp sunduğu “Ehl-İ Dem” programında sazı, sesi ile söylediği Türküler ve hoş sohbetiyle programa renk kattı.

KARATAŞ, HAYRAN KALDI

Kendisi gibi İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı öğrencisi ve mezunu olan Metin Karataş, eğitimli bir müzik yorumcusu olmanın öneminden bahsederek şu sözleri söyledi; “okuyan öğrencileri programa konuk almayı uygun bulmuyorum. Değil mi Cem? diyerek orkestrada nefesli enstrüman çalan Cem Meyveliye seslenerek Öykü Ülkü’nün programda Sazıyla, sesiyle birlikte sergilediği performansı karşısında hayranlığını gizlemedi.

İLK DEFA ÖĞRENCİ KONUK ALDIM

Öykü Ülkü, geceye türküleri sesi ve hoş sohbetiyle renk katarken, programına okuyan öğrencileri konuk almayı uygun bulmadığını dile getiren Cem TV’de hazırlayıp sunduğu “Ehl-İ Dem” program yapımcısı Türk Halk Müziğinin Üstatlarından Metin Karataş, “İlk defa bir öğrenciyi konuk alıyoruz. Öykü bu konuda ilk ve son istisnamızsın. İlerleyen yıllarda birçok programda seninle beraber olacağız. Yolun açık ve başarılı olmanı dilerim”  ifadelerini kullandı.

ÖYKÜ’YÜ TAKDİR EDEREK BAŞARILAR DİLEDİ

 Bir eserin hikâyesiyle, derleyeniyle birlikte bütün olduğuna değinen usta yorumcu, Öykü’ye bu konunun üzerine gitmesini araştırmayı ihmal etmemesini nasihat ederken Öykü’nün Sivas yöresine ait okuduğu eserin hikayesini sordu. Bunu üzerine hikayeyi anlatan Öykü’yü takdir ederek eğitimli olması, naif sesini bağlamayla bütünleştirmesi ve eserlere hakim olmasından dolayı onu kutlayarak başarı diledi.