AYYILDIZ, GÜNDE 35 TON FAZLA ÇIKIYOR! - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

AYYILDIZ, GÜNDE 35 TON FAZLA ÇIKIYOR!

Bu haber 01 Mayıs 2020 - 22:02 'de eklendi ve 143 views kez görüntülendi.

AYYILDIZ, GÜNDE 35 TON FAZLA ÇIKIYOR!

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Halit Soytürk’ün sorularını cevaplayan Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ayyıldız, Koranavirüs sürecinde belediyenin yaptığı çalışmaları anlattı.

Koranavirüs (Covid 19) salgını başlamasıyla birlikte Sancaktepe Belediyesinin almış olduğu tedbirler, 65 yaş üstü vatandaşlara verilen hizmetler, günlük yardım talebi, talepleri karşılanan aileler, dezenfekten işlemleri ve günlük toplanan evsel atıklarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında  Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ayyıldız, gazetemizin sorularını cevapladı.

GÜNLÜK 160 HANEDE BÜYÜKLERİMİZİ İHTİYACI KARŞILANIYOR.

Yaşlılarla ilgili yapılan çalışmalar neler?

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’nün yaşlılar konusundaki hassasiyetlerine dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ayyıldız, “Göreve geldiğim ilk günden beri sayın başkanımızın talimatları doğrultusun da yaşlılarımıza olan hizmetlerimizi en üst düzeyde tutuyoruz. Korana salgını nedeniyle yaşlılarımız için aşevimizden günlük 160 haneye 246 nüfusa öğlen ve akşam sıcak yemek veriyoruz”.

BİR DOKUNUŞ İLE YANLARINDAYIZ.

Kimsesiz ve evinde yalnız yaşayan 75 büyüğümüze acil çağrı butonu koyduklarını dile getiren Kemal Ayyıldız, “Sıcak yemek verdiğimiz aileler genelde yaşlı ve hasta evinde yemek yapacak kimseleri olmayan ailelerden oluşuyor. Ayrıca evde yalnız olup yaşlı ve yatalak hasta olan hanelere 75 adet acil müdahale butonu koyduk. Acil durumda düğmeye basınca çağrı merkezimize düşüyor eve ekip gidiyor. İhtiyaçlarını karşılıyoruz. Birçok ailemizin de kahvaltısını karşılıyoruz” dedi.

İLK SANCAKTEPE’DE UYGULANDI

SANCAKKART ile kaç kişiye yardım yapılıyor ve uygulamanız nasıl?

İlk olarak Sancaktepe’de uygulandığını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ayyıldız, “3.850 kişi üç gurupta sabit yoksul vatandaşımız var. SANCAKKART ile belli periyotlarla kart hesaplarına 300 tl para yatıyor. Vatandaşa mesaj gidiyor ve kartla alışveriş yapıyor. 1. gurup hiç geliri yok ev kira sosyal güvence yok bu gurup her ay 300 tl. 2. gurup kısmen geliri var ama yetersiz 3ayda bir 300 tl. 3. gurup gelirleri var nüfuz kalabalık sosyal güvence yok 6 ayda 300 tl kartlarına yatıyor bu üç gurupta sürekli gözetimde gurupları ve sayıları değişebiliyor. Bu proje ilk Sancaktepe belediyemiz tarafından uygulanmaya başlandı” ifadelerini kullandı.

GÜNLÜK 400 MÜRACAAT VAR

Belediyeye bugüne kadar yardım talebinde bulunan vatandaşımızın sayısı ve günde kaç haneye ulaşıyorsunuz?

Koranavirüs (Covid 19) salgını başlamasıyla birlikte artış olduğunu dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ayyıldız, “Belediyemizin periyodik olarak düzenli yardımları devam ediyor. Yaşadığımız Covid 19 sürecinde günde 300 ile 400 arası müracaat alıyoruz. Bu güne kadar 9.200 vatandaşımız Belediyemize elektronik ortamda, çağrı merkezimizden ve bizzat gelerek müracaat etti. Yine 8.400 vatandaşımız 19 mahallede kurduğumuz komisyonlar aracılığı ile müracaatlarını aldık Oluşturduğumuz 15 araçlı ekip ile günde 750 haneye erzak ve market çekini bırakıyoruz” dedi.

İKİ MİLYON İKİ YÜZ ELLİ BİN METREKARE

Dezenfektan talepleri ve çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz?

Covid 19 süreci başladığı günden beri İki Milyon İki Yüz Elli Bin Metrekare kapalı alanı ilaçladıklarını dile getiren Ayyıldız, “çağrı merkezimize günlük 2000 ile 2500 civarında talep çağrısı geliyor. Şu ana kadar İki Milyon İki Yüz Elli Bin Metrekare kapalı alan ilaçladık ve dezenfektan yapıldı. Bu hizmet her gün devam ediyor. İlçemizdeki cadde, sokaklar buharlı ve ilaçlı suyla her akşam yıkanıyor. Düzenli olarak yapılan dezenfektan işlemlerimiz ekiplerimiz tarafından devam etmektedir”.

GÜNDE 35 TON FAZLA ÇIKIYOR

Sayın başkan size bağlı olan diğer birimlerin çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

Belediye başkan yardımcısı olarak kendisine bağlı olan birimlerin çalışmaları hakkında şunları dile getiren Kemal Ayyıldız, “veteriner ekibimiz sokak hayvanlarına günlük yiyecek bırakıyor. 5 Ambulans ve iki minibüs ile her gün hasta nakli işlemlerini devam ediyor. Temizlik biriminin her gece 376 ton evsel atık toplayarak atık aktarma merkezlerine götürüyor. Enteresan olanı Koronovirüs tehlikesi başladığından bu yana insanlar evlerinde kalmaya başladığından bu yana günlük 35 ton dan fazla çöp çıkıyor” ifadelerini kullandı.