AYDIN; BU ŞİRKET TESADÜF MÜ? - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

AYDIN; BU ŞİRKET TESADÜF MÜ?

Bu haber 24 Nisan 2021 - 16:33 'de eklendi ve 112 views kez görüntülendi.

AYDIN; BU ŞİRKET TESADÜF MÜ?

CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Muharrem Aydın, Sancaktepe Belediyesi’nin onaylanan 2020 faaliyet raporu hakkında açıklamalarda bulundu.

İller bankası ve Halkbank’tan alınan kredi faizlerinin Sancaktepe Belediye bütçesine artı yük getirdiği tespit edildiğini belirten Aydın, “Sancaktepe Belediyesi devasa bir borç yükünün ve faiz giderlerinin altında eziliyor” dedi.

Covit19 Pandemi döneminde derneklere, vakıflara kira ve fatura desteği verilirken Sancaktepe’deki Amatör Spor Kulüplerinin ihmal edildiğini söyleyen Başkan Aydın, “Kamu desteği bir kulübe (Sancaktepe Belediyesi Amatör Spor Kulübüne 350.000tl) verilerek eşitlik ilkesine uyulmamıştır. Diğer amatör spor kulüplerimiz mağdur edilmiştir. Bu nedenle çocuklarımız ve gençlerimizin sağlıklı yaşam hakkı ihlal edilmiştir” şeklinde konuştu.

BELEDİYE’YE BU SORULARA CEVAP VERSİN

Sancaktepe Belediyesi’ndeki nepotizim (Akraba ayrımcılığı) hakkında net konuşan CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Aydın, “Belediye içi doğrudan teminlerde Esenyurt Ak Parti Meclis üyesinin çocuklarının şirketinden gerçekleştirildiğini tespit ettik. Ayrıca ihalelerde aynı soy isimdeki akrabasının şirketine verilmesi tamamen tesadüf müdür? İhaleler canlı yayınlanamaz mı? İhale şartnamelerin detaylandırılması ve ihalelerin şeffaf hale gelemez mi, gerçekleşen bütçe geliri net 328.879.098.90Tl iken, gerçekleşen net gider 398.789.337.55Tl olduğu belgelerde görülmektedir. Bu durum gelir, gider dengesinin bozmuyor mu? diye sordu.

Hem Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’ye hem de Belediye Meclis üyelerine soru sormaya devam edeceklerini beyan eden Aydın, Yatırım bütçesinin genel bütçeye oranı Sancaktepe halkının temel alt yapı ve üst yapı sorunlarını çözmek için yeterli değildir. Kiralık araç, iletişim, yakıt, afiş, pankart, reklam v.b. giderlerin acilen makul düzeye düşürülmesi gerekmektedir. 2020’de bu giderlere 3 Milyon TL harcama yapılmıştı. Bu Belediye’nin değil Sancaktepe halkının zararıdır” ifadelerini kullandı.