Sancaktepe News GÜNDEM - Sancaktepe News %Sancaktepe News

SON DAKİKA

AV. ŞEYMA DÖĞÜCÜ, MİLLET OLARAK 15 TEMMUZ GECESİNDE İRADEMİZE SAHİP ÇIKTIK

Bu haber 16 Temmuz 2020 - 14:27 'de eklendi ve 99 views kez görüntülendi.

AV. ŞEYMA DÖĞÜCÜ, MİLLET OLARAK 15 TEMMUZ GECESİNDE İRADEMİZE SAHİP ÇIKTIK

15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yıldönümünde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 7’den 70’e  binlerce vatandaş demokrasi nöbeti tuttu.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinleri kapsamında Sancaktepe Şehitleri kabirleri başında Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü ve İlçe protokolünün katıldığı programı Sancaktepe Belediyesi önünde kurulan platform ile okunan Kuranı Kerim ve ezan, salalar ile anıldı.

Sancacektepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’nün ev sahipliğinde Sancaktepe Belediyesinin önünde hazırlanan alanda il derneklerinin misafirlere yöresel tatlarının misafirlere ikram edildiği alanda protokol konuşmalarının yanında iki müezzinin karşılıklı okudukları azan ile birlikte ilçe müftüsünün duası ile birlikte alandaki katılanlar şehitler için yapılan duaya amin dedi.

Programda yaptığı konuşmada Millet olarak 15 Temmuz gecesinde irademize sahip çıktıklarını söyleyen Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü, konuşmasına şöyle devam etti.

MİLLET OLARAK 15 TEMMUZ GECESİNDE İRADEMİZE SAHİP ÇIKTIK.

Sancaktepe Belediyesinin hazırladığı 7 Bölge 1 Filmin olduğunu dile getiren Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, “15 Temmuz’u, o karanlık geceyi unutmamak unutturmamak, milletimizin şanlı direnişini burada coşkuyla kutlamak için halkımızla beraber sosyal mesafeye uygun bir şekilde sabahlayacağız.  Sabaha kadar burada nöbet tutacağız. Biz o akşamki yaşananları hala iliklerimizi kadar hissediyoruz. Biz devlet, millet olarak 15 Temmuz gecesinde irademize sahip çıktık”.

Döğücü, “Milletin seçmiş olduğu iradeyi yakalamak, aşağı indirmek ona kumpaslar kurarak devleti ele geçirmek isteyenlere karşı bu şanlı millet, bütün dünyaya demokrasi ne demek, iradesine sahip çıkmak ne demek, onu canlı canlı yaşayarak 15 Temmuz gecesi sabahına çıkarken gösterdiler. O günü birlik olarak kardeşçe atlattık. Şimdi o kardeşliğimizin devamını 15 Temmuz günlerinde, demokrasi bayramlarımızda yine hep birlikte yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü ve Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu ile birlikte alanda bulunan il derneklerinin stantlarını ziyaret ederek hazırlanan ikramları vatandaşlara dağıttı.

Sala, ezan ve şiirlerle dolu programda Sancaktepe Belediyesinin hazırlamış olduğu 7 Bölge 1 Filminin geç olması nedeni ile daha sonra tüm Sancaktepe’liler ile birlikte izleyeceklerini duyuran Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, protokol ile birlikte sabahın ilk Işıklarına kadar nöbete devam ettiler.