HALİT SOYTÜRK; ATATÜRK DEMEK, BAĞIMSIZ TÜRKİYE DEMEK! -Sancaktepe News

SON DAKİKA

HALİT SOYTÜRK; ATATÜRK DEMEK, BAĞIMSIZ TÜRKİYE DEMEK!

Bu haber 10 Kasım 2020 - 0:22 'de eklendi ve 114 views kez görüntülendi.

SOYTÜRK; ATATÜRK DEMEK, BAĞIMSIZ TÜRKİYE DEMEK!

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 82. Yılında Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Halit Soytürk, duygularını gazetemize değerlendirdi.

Atatürk’ün yerli ve milli tutumundan, dış politikamdaki şahsiyetli duruşundan bahseden Halit Soytürk, “Atatürk demek, bağımsız güçlü Türkiye, güçlü sanayi, güçlü tarım, Şahsiyetli dış politika ve lider Türkiye demektir” ifadelerini kullandı.

HALİT SOYTÜRK
SANCAKTEPE NEWS GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ

“82. YILINI İDRAK EDİYORUZ”

Tüm yurtta saat 9.05’te atamızın ebedi hayata gidişinin 82. Yılı dualarla idrak edildiğini dile getiren Sancaktepe News Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Halit Soytürk, “bugün başta sosyal medya olmak üzere tüm medyada 10 Kasım ile ilgili haber veya paylaşımlar yapılıyor. 82. yılını idrak ettiğimiz bugünde Atatürk’ün ülkemize bıraktığı ilkelere bir bakalım ve bugün Atatürk üzerinden şirinlik yapanların ne kadar bu ilkeleri yerine getiriyor onu inceleyelim. Bildiğiniz gibi Atatürk 1923’den 1938’e kadar Türkiye Cumhuriyetimizin birinci Cumhurbaşkanlığı yaptı” dedi.

“YERLİ UÇAK FABRİKASINI KURDU”

Türkiye Cumhuriyeti savaştan çıktıktan sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayatını Şahsiyetli bir dış politika izlediğini dile getiren Halit Soytürk; “ülkemizin bağımsızlığı için sanayide yerli üretim, tarımda yerli malı ile birlikte sanayinin ve tarımın önemini ortaya koymuştur. Atatürk, yerli malı haftasıyla Türkiye’de yöresine göre tarım haritasını çıkararak tarımı teşvik etmiştir. Atatürk, 1927 de Kayseri Uçak Fabrikasının temelini atarak ilk yerli uçak fabrikası ve yerli milli sanayinin temelini atmıştır” dedi.

“İNGİLTERE KRALI DAHİ AYAĞINA GELDİ”

Atatürk, hayatını Şahsiyetli dış politika izleyerek bağımsız bir Türkiye için Cumhurbaşkanlığı döneminde hiç yurt dışı ziyaretine çıkmadığını dile getiren Soytürk, “dönemin İngiltere kralı dahi Atatürk’ün ayağına geldi. Atatürk, ülkesi ve milleti için taviz vermeden hayat mücadelesini sürdüren kişidir. Atatürk demek, bağımsızlık demek. Atatürk demek, güçlü Türkiye, güçlü sanayi, güçlü tarım ve kalkınma demek. Atatürk demek, Şahsiyetli dış politika ve lider Türkiye demektir” dedi.

“ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

82 yıl önce 10 Kasım 1938 yılı sabahı saat 9.05 gece hayata gözlerini yuman ülkemizin bağımsızlığı için hayat mücadelesi veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm Şehitlere Allahtan Rahmet Gazilerimize şükranlar dileyen Soytürk; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarından bugüne kadar ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden herkese şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin Bağımsızlığı için Milli ve Manevi Kalkınması için Sanayi ve tarımı ile kalkınması için mücadele veren tüm büyüklerime şükranlarımı sunarken iyi ki varsınız Mevla’m yar ve Yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı.