AMACIMIZ İNANÇLI, AHLAKLI ve MERHAMETLİ BİR NESİL! -Sancaktepe News

SON DAKİKA

AMACIMIZ İNANÇLI, AHLAKLI ve MERHAMETLİ BİR NESİL!

Bu haber 23 Mart 2021 - 1:15 'de eklendi ve 403 views kez görüntülendi.

AMACIMIZ İNANÇLI, AHLAKLI ve MERHAMETLİ BİR NESİL!

Anadolu Yakası Cem Evleri Platformu Kazım Karabekir Cemevi’nde toplandı.

13 ilçeden 41 Cem Evi Başkanları birbirlerini tanımak ve yerelde ve kamusal alanda komşuluk birlikteliği artırmak için kurdukları Anadolu Yakası Cem Evleri Platformu ile Kazım Karabekir Cemevi’nde bir araya geldi.

AMACIMIZ İNANÇLI, AHLAKLI ve MERHAMETLİ BİR NESİL!

Anadolu Yakası Cem Evleri Platformu, 13 ilçeden 41 Cem Evi Başkanları 19 Mart Cumartesi günü Kazım Karabekir Cemevi’nde bir araya keldi. Yaklaşık bir yıldır düzenledikleri toplantılar ile Anadolu yakasın da bulunan 41 Cem Evi başkanları bir araya gelerek istişarede bulunduklarını dile getiren Sarıgazi Cem Evi Başkanı Erdal Sağır, “Bizim amacımız inanç ve toplumsal olarak bulunduğumuz bölgelerde insanların daimi ve bir arada yaşaması, inançlı ahlaklı merhametli bir nesil yetiştirmek” ifadelerini kullandı.

Anadolu Yakası Cem Evleri Platformunun yapmış olduğu toplantıda her ilçeye temsilci atanması, genel sekretarya ve tertip komisyonu oluşturulduğu toplantıda İBB İnanç masasından Vedat Kara, Anadolu yakası mezarlıklar müdürlüğünden temsilcilerin katıldığı toplantı. Cem evlerinin 2021’i değerlendirildiği toplantıda Cem evlerinin cenaze ihtiyaçları, personel ihtiyacı, mülkiyet sorunları ve 2021 yılı Ahi Evren Hacı Bektaş’ı Veli, Yunus Emre Anma Yılı için çalışma yapıldı. 

Anadolu Yakası Cem Evleri Platformu, Kazım Karabekir Cem Evi Başkanı Erdal Ahi’nin ev sahiplinde yapılan toplantıda katılımcılara teşekkür eden Erdal Ahi, “Anadolu Yakasındaki Cem Evleri Birliği olarak birlikte hareket etme acısından ve birbirimizi tanıma acısından önemli bir çalışma. Cem evlerimizin kurumsal olarak sıkıntılarını gidermek için yapacağımız çalışma için hepinize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.  

Anadolu Yakası Cem Evleri Platformunun yaklaşık bir yıldır müzakere yaptıklarını dile getiren Sarıgazi Cem Evi Başkanı Erdal Sağır, Gazetemiz genel yayın yönetmeni Asiye Soytürk’ün sorularını cevapladı.

AMACIMIZ BİRLİKTELİK VE DAYANIŞMAYI SAĞLAMAK

Sarıgazi Cem Evi Başkanı Erdal Sağır, “41 Cem Evinin yerelde ve kamusal alanda komşuluk birlikteliği artırmak için 13 ilçemizin olduğu bölgelerde her birimizin faaliyetleri var. Fakat birbirimizi çok tanımıyorduk. Pir Sultan, Hacı Bektaşi Veli, Cem Vakfı, diğer kurumlar ve üst çatı kurumlarımız var. Bunlar zaten yukarda bir platform oluşturmuşlar orada görüşüyorlar. Fakat şube başkanları cem evi başkanları görev yapıp gidiyorlar birbirlerini tanımıyorlar. Amacımız yerelde birlikteliği sağlayıp kamuda ve yerel belediyelerde il belediyesinde toplumsal birliktelik ve dayanışmayı sağlamak”.

Erdal Sağır, “2020 ocak ayında İBB cem evleriyle ilgili meclisten getirmiş olduğu bir karar vardı. Tüm Cem Evleri inanç noktasında İBB’nin imkanlarından yararlanması. Bizler cem evlerini bir araya getirip İBB’nin inanç masasından Vedat Kara başta olmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Biz burada dayanışmayı sağlıyoruz. İlçe belediyelerden de bunu sağlıyoruz. Tüm belediyelerimiz destek veriyorlar fakat yeterli olmuyor. İBB ve ilçe belediyelerinden nasıl faydalana biliriniz imkanlarını araştırıyoruz”.

İNANÇLI AHLAKLI MERHAMETLİ BİR NESİL

Erdal Sağır, “Cem evleri olarak binalarımız var. Bu binalarımızın imkanları kısıtlı. Teknik yönünden idari işler olarak binalarımızın bakım giderleri yüksek olduğu için destek bekliyoruz. İBB suyu çözdü. Elektrik ve Doğal giderlerimiz çok yüksek. Elektrik ve doğalgaz faturaları bizleri çok zorluyor. Bizim amacımız inançsal ve toplumsal olarak bulunduğumuz bölgelerde insanların daimi ve bir arada yaşaması inançlı ahlaklı merhametli bir nesil yetiştirmek” ifadelerini kullandı.