ADNAN ÇAKIROĞLU, MİLLİ İRADEYE KİMSE İPOTEK KOYAMAZ -Sancaktepe News

SON DAKİKA

ADNAN ÇAKIROĞLU, MİLLİ İRADEYE KİMSE İPOTEK KOYAMAZ

Bu haber 16 Temmuz 2020 - 11:53 'de eklendi ve 91 views kez görüntülendi.

ADNAN ÇAKIROĞLU, MİLLİ İRADEYE KİMSE İPOTEK KOYAMAZ

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Sancaktepe Belediyesi önünde kurulan platform ile ilçe protokol inin hazır bulunduğu programla anıldı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yıl dönümünde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 7’den 70’e  binlerce vatandaş demokrasi nöbeti tuttu.

Sancaktepe Belediyesi önünde yapılan 15 Temmuz etkinleri kapsamında Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü ve İlçe protokolünün hazır bulunduğu program, alana kurulan il dernek stantlar ile yöresel ürünlerin vatandaşlara dağıtıldığı, Kuranı Kerimlerin okunması Ezan ve salaların okunduğu, ilçe müftüsünün yaptığı dua sonrası yapılan ilçe kaymakamı Adnan Çakıroğlu yaptığı konuşmada “15 Temmuz Milli iradeye kimsenin ipotek koyamayacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Dördüncü yılını idrak ettiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle burada olduğunu dile getiren Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, “

Türkiye Cumhuriyetine, demokrasimize ve onun köklü değerleri ile saygın kurumlarına kasteden; ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarına sızan Fetö terör örgütünün hain mensupları, 15 Temmuz 2016 tarihinde, şanlı tarihimizde hiç rastlanmayan menfur bir darbe girişiminde bulunmuşlardı.

Bu hain darbe girişimine karşı verilen mücadelede asker, polis ve sivil vatan evlatları; tıpkı Çanakkale’de ve milli mücadelede olduğu gibi egemenliği, bağımsızlığı, milli ve manevi değerleri söz konusu olduğunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan asil milletimizin 15 Temmuz’da da gösterdiği cesaret,  fedakârlık ve kahramanlık yeni bir diriliş destanı olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır” dedi.

MİLLİ İRADEYE KİMSE İPOTEK KOYAMAZ

Asil milletimiz 15 Temmuz’da egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu dile getiren Kaymakam Çakıroğlu, “milli iradeye kimsenin ipotek koyamayacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.Vatanına ve bayrağına sahip çıkan aziz milletimiz ve onun bağrından çıkan 249 şehidimiz ile 2 bin 757 gazimiz; 15 Temmuzda bir kez daha bayrağa asil rengini kazandırmış, aziz ecdadımıza yaraşır yeni bir diriliş destanı yazarak gelecek nesillere, ibret ve kahramanlıklarla dolu bir demokrasi mirası bırakmıştır” dedi.

251 şehidimizin olduğunu dile getiren Çakıroğlu, “

Tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin gerisinde büyük fedakârlıklar, azim ve cesaret vardır. 15 Temmuz zaferimiz de büyük bir fedakârlığın eseridir. O gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur.  Fetö’nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından, kimi zaman canından daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş ama vatanına namahrem elinin değmesine izin vermemiştir” ifadelerini kullandı. 

Protokol konuşmalarının ardından Kaymakam Çakıroğlu ve Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü birlikte il derneklerinin stantlarını gezerek yöresel lezzetlerden tattılar. Program okunan ezan ve selamlarla son buldu.