19 MAYIS SANCAKTEPE'DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

19 MAYIS SANCAKTEPE’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

Bu haber 20 Mayıs 2022 - 12:28 'de eklendi ve 98 views kez görüntülendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Sancaktepe’de de çeşitli etkinliklerle coşku ve heyecanla kutlandı. Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, gençleri mutlu günlerinde yalnız bırakmayarak sevinçlerine ortak oldu.

Selamlama konuşmasında Sancaktepe Kaymakam Ahmet Karakaya, “Özgürlüğümüzün, egemenliğimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı aziz Türk Gençliği; 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan, Amasya, Erzurum ve Sivas’tan tüm yurda yayılan, Milli Mücadeleyi başarıya taşıyan ruhu, heyecanı ve coşkuyu bugün de sizlerin gözlerinde görüyorum” ifadeleri kullandı.

YOĞUN İLGİ İLE KATILIM SAĞLANDI

Gün boyu sürecek olan program Sancaktepe Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlarken, kutlamalar Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezinde devam etti. Burada düzenlenen ve gençlerimizin yoğun ilgi gösterdiği programa; Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Kılıç, Belediye Başkan Yardımcıları, Kamu Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Muhtarlar, Gençlerimiz ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

“GENÇLERİN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYORUZ”

Programda günün önemini dile getiren bir konuşma yapan Sancaktepe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Kılıç, 19 Mayıs 1919’un bağımsızlık mücadelemizin yeni bir sayfanın başlangıcı olarak kabul edildiğini vurguladı. Kılıç, “Aziz Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk meşaleyi yaktığınız 19 Mayıs tarihini gençlerimizle birlikte yine coşku ve heyecanla kutluyoruz. Bir asır önce, hürriyetimiz uğruna mücadele verdiğiniz bu topraklarda, biz de bugün aynı ruhla Cumhuriyetimiz ve istikbalimiz için çalışıyoruz. Türkiye’nin ve gençlerimizin geleceğini yine gençlerle beraber inşa ediyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından çeşitli spor okulu ve lise öğrencilerinin gösterileri sergilendi. Şiir, halk oyunları, Taekwondo ve Kickboks gösterilerinin yapıldığı kutlamalar kutlamalar vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Büyük katılım ve coşku ile gerçekleşen programın sonunda; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren sporculara ödülleri Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve İlçe Protokolü tarafından verildi.